vineri, 7 septembrie 2007

Buta no kaku-ni

Carne de porc fiarta in sos cu ghimbir si sos de soia (4 pers.)

600g carne de porc
1-2 linguri ghimbir ras
400ml supa
250ml vin alb

6 linguri rase de zahar
100ml sos de soia

garnitura: morcov si mazare fiarta
Se serveste cu orez.

Carnea se taie in bucati potrivite si se pune la fiert in multa apa. Se fierbe aprox. o ora, adunand spuma din cand in cand. Se scurge de apa in care a fiert si se spala (sa nu mai ramana spuma lipita de carne). Se spala si cratita. Se readuce carnea in cratita, se toarna supa, vinul alb si ghimbir si se fierbe cam 15 min. acoperit. Se adauga si zaharul si sosul de soia si se mai lasa sa fiarba acoperit aprox. o jumatate de ora. Se inchide focul si se mai lasa in cratita cam 10-20 min.

Photobucket

Se trece carnea in farfurii/castronele si se garniseste cu mazare si morcov.

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails