vineri, 7 septembrie 2007

Ghimbir murat in otet dulce

100g radacina de ghimbir
sare

otet-dulce
8 linguri otet
8 linguri apa
4 lingurite zahar

Intr-o oala se pun ca 2 cani de apa la fiert.
Radacina de ghimbir se curata de coaja si se taie feliute f. subtiri.
Cand apa din oala a inceput sa clocoteasca se pun feliutele de ghimbir in ea, se amesteca o data si se scot pe un gratar sa se scurga de apa. Se presara putina sare si se lasa asa pana se racesc.
Dupa ce s-au racit se pun in otetul-dulce si se lasa cel putin o ora dupa care se pot servi.

2 comentarii:

Stefan spunea...

Salutare!
Am facut si eu ghimbir murat!
Acuma ce pot face cu el ?
Il mananc asa?
In afara de sushi la ce s'ar mai folosi? Multumesc !

CristinaK spunea...

Buna, Stefan!
Ghimbirul il mai poti servi si impreuna cu o bucata de carne sau de peste fripta sau prajita... sau tocat marunt si adaugat la o maioneza sau la un dressing pt. salata ;)
O zi buna si iti multumesc fiindca ai incercat reteta!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails