vineri, 7 septembrie 2007

Ghimbir murat in otet dulce

100g radacina de ghimbir
sare

otet-dulce
8 linguri otet
8 linguri apa
4 lingurite zahar

Intr-o oala se pun ca 2 cani de apa la fiert.
Radacina de ghimbir se curata de coaja si se taie feliute f. subtiri.
Cand apa din oala a inceput sa clocoteasca se pun feliutele de ghimbir in ea, se amesteca o data si se scot pe un gratar sa se scurga de apa. Se presara putina sare si se lasa asa pana se racesc.
Dupa ce s-au racit se pun in otetul-dulce si se lasa cel putin o ora dupa care se pot servi.

4 comentarii:

Stefan Vladu spunea...

Salutare!
Am facut si eu ghimbir murat!
Acuma ce pot face cu el ?
Il mananc asa?
In afara de sushi la ce s'ar mai folosi? Multumesc !

CristinaK spunea...

Buna, Stefan!
Ghimbirul il mai poti servi si impreuna cu o bucata de carne sau de peste fripta sau prajita... sau tocat marunt si adaugat la o maioneza sau la un dressing pt. salata ;)
O zi buna si iti multumesc fiindca ai incercat reteta!

Unknown spunea...

buna Cristina, am o intrebare, otetul dulce e dulce pentru ca asa vine el sau se prepara? eu am cumparat otet de orez pt sushi,inca nu l-am folosit, nu cred ca e dulce8 pe eticheta nu apare zahar sau altceva) .tare as vrea sa fac ghimbir murat ,ne place foarte mult ,plus ca ne ajuta mult la digestie. am incercat odata si nu a iesit, intre timp am gasit blogul tau si e o minune de blog. cealalta reteta pe care am folosit-o zicea sa muram feliile de ghimbir in otet de orez, dar chiar daca l-am lasat o gramada de timp in otet ( cateva saptamani bune) rezultatul nu avea nici o legatura cu ghimbirul murat pe care il mananc deobicei in restaurantele japoneze....

CristinaK spunea...

Buna, Carmen! Otetul dulce are zahar. Dar poti inlocui zaharul si cu miere daca vrei. Ghimbirul trebuie putin oparit ca sa absoarba mai bine otetul indulcit.
Cat despre otetul pentru sushi... ar trebui sa fie dulce. Eu folosesc cateodata si otet pentru sushi pentru a mura ghimbirul - e mai rapid ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails