(2-3 pers.)
200g tofu
60-70g ciuperci
1/4 ardei portocaliu sau rosu
1/4 ardei galben
50-60g spanac fiert
sos
100ml supa sau apa
1 lingura vin alb
1 1/2 lingura sos de soia
1 lingura zahar
2 linguri otet
2 linguri seminte de susan alb macinate
un praf de sare
Tofu se infasoara in cateva servete de hartie sa se mai scurga din zeama. Ardeii se taie fasii. La fel si ciupercile daca sunt prea mari (eu nu le-am mai taiat ca erau numai bune).
200g tofu
60-70g ciuperci
1/4 ardei portocaliu sau rosu
1/4 ardei galben
50-60g spanac fiert
sos
100ml supa sau apa
1 lingura vin alb
1 1/2 lingura sos de soia
1 lingura zahar
2 linguri otet
2 linguri seminte de susan alb macinate
un praf de sare
Tofu se infasoara in cateva servete de hartie sa se mai scurga din zeama. Ardeii se taie fasii. La fel si ciupercile daca sunt prea mari (eu nu le-am mai taiat ca erau numai bune).
Tofu se taie in bucati potrivite care se prajesc, pe ambele parti, in ulei incins pana prinde o crusta aurie. Se scoate pe servete de hartie.
Sosul se pune pe foc si cand incepe sa clocoteasca se adauga tofu si ciupercile si se lasa sa fiarba pe foc potrivit cam 3 minute, se intoarce tofu pe partea cealalta si se mai lasa cam 2 minute, se adauga si ardeii si spanacul, se amesteca - e bine sa se dea bucatile de tofu pe o latura a cratitei si sa se amestece numai ciupercile cu restul (ca sa nu se rupa bucatile de tofu). Se mai lasa cam 2 minute pe foc. Se scoate intai tofu pe farfurie
si pe el se toarna legumele. Se mai presara putin susan macinat deasupra.
2 comentarii:
Mersi mult de reteta. Aveam niste tofu extra firm si nu stiam ce sa fac cu el. Am facut un stir fry ca al tau si a avut succes. Cred ca a fost cel mai autentic stir fry care l-am facut pana acum.
Multumesc, Elena!
Ma bucur mult sa aud ca a fost pe gustul vostru :)
Trimiteți un comentariu