(2 pers.)
300g tofu
1 piept de pui fara pielita (200-220g)
1/4 ceapa
1 lingurita usturoi pisat
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita sare
1 lingura amidon
putin patrunjel
sos mustar
1/4 cana maioneza
1 lingura mustar iute
1/2 lingura sos Worcestershire
1 lingura vin alb
1 lingurita praf de curry
1 1/2 lingura lapte
Tofu se infasoara in cateva servete de hartie (care se vor schimba de vreo 2-3 ori) ca sa se scurga bine de zeama.
Carnea si ceapa se toaca marunt (se poate da si la masina) si se amesteca bine cu usturoiul, piperul, amidonul si patrunjelul tocat.
300g tofu
1 piept de pui fara pielita (200-220g)
1/4 ceapa
1 lingurita usturoi pisat
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita sare
1 lingura amidon
putin patrunjel
sos mustar
1/4 cana maioneza
1 lingura mustar iute
1/2 lingura sos Worcestershire
1 lingura vin alb
1 lingurita praf de curry
1 1/2 lingura lapte
Tofu se infasoara in cateva servete de hartie (care se vor schimba de vreo 2-3 ori) ca sa se scurga bine de zeama.
Carnea si ceapa se toaca marunt (se poate da si la masina) si se amesteca bine cu usturoiul, piperul, amidonul si patrunjelul tocat.
Tofu se taie in doua pe "grosime" si se lasa cu partea taiata in sus. Se presara putin amidon pe suprafata "taiata". Amestecul de carne se imparte in doua si din fiecare se face cate o chiftea "patratoasa" care se pune peste tofu, presand-o usor si "niveland-o" la dimensiunea bucatii de tofu. Se presara putin amidon. (Cand trebuie sa "presar" eu intotdeauna folosesc strecuratoarea de ceai fiindca se imprastie uniform. ☺)
Se infierbanta, pe foc mic-potrivit, cam 3-4 linguri de ulei si prajesc "feliile" incepand cu partea cu carne - se pune capacul la tigaie. Intre timp se face sos de mustar: se amesteca bine toate ingredientele.
Cand s-a facut bine carnea se intoarce pe partea cealalta (cu grija sa nu se rupa tofu!), sa se rumeneasca si tofu. Cam asa arata tofu rumenit
Se serveste fierbinte cu sosul de mustar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu