marți, 11 septembrie 2007

Chiftea pe tofu

Photobucket

(2 pers.)

300g tofu
1 piept de pui fara pielita (200-220g)
1/4 ceapa
1 lingurita usturoi pisat
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita sare
1 lingura amidon
putin patrunjel

sos mustar
1/4 cana maioneza
1 lingura mustar iute
1/2 lingura sos Worcestershire
1 lingura vin alb
1 lingurita praf de curry
1 1/2 lingura lapte

Tofu se infasoara in cateva servete de hartie (care se vor schimba de vreo 2-3 ori) ca sa se scurga bine de zeama.
Carnea si ceapa se toaca marunt (se poate da si la masina) si se amesteca bine cu usturoiul, piperul, amidonul si patrunjelul tocat.

Photobucket

Tofu se taie in doua pe "grosime" si se lasa cu partea taiata in sus. Se presara putin amidon pe suprafata "taiata". Amestecul de carne se imparte in doua si din fiecare se face cate o chiftea "patratoasa" care se pune peste tofu, presand-o usor si "niveland-o" la dimensiunea bucatii de tofu. Se presara putin amidon. (Cand trebuie sa "presar" eu intotdeauna folosesc strecuratoarea de ceai fiindca se imprastie uniform. )

Photobucket

Se infierbanta, pe foc mic-potrivit, cam 3-4 linguri de ulei si prajesc "feliile" incepand cu partea cu carne - se pune capacul la tigaie. Intre timp se face sos de mustar: se amesteca bine toate ingredientele.

Photobucket

Cand s-a facut bine carnea se intoarce pe partea cealalta (cu grija sa nu se rupa tofu!), sa se rumeneasca si tofu. Cam asa arata tofu rumenit

Photobucket

Se serveste fierbinte cu sosul de mustar.

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails