luni, 3 septembrie 2007

Crema ciocolata

(4 portii mici sau 2 mari)

170g tofu (moale)
125 ml lapte cald (eu am folosit lapte de soia)
5g gelatina pudra dizolvata in 1 lingura apa
100g ciocolata amaruie (sau alba)
1 lingurita esenta migdale sau rom (optional) (daca se foloseste cioco alba se inlocuieste cu esenta de vanilie)
2 linguri miere (se creste sau scade in functie de cat de dulce vrem)
putin cardamon, nucsoara, scortisoara
pt. decor: nuci / migdale / coji de portocala confiate... (dupa preferinta) (eu am folosit fistic si coji de portocala)

Tofu se infasoara in cateva servete de hartie si se lasa cam 15 min. sa se scurga de zeama. Gelatina dizolvata se amesteca cu laptele cald, se adauga si aromele;
cioco se topeste pe baie de apa; peste ea se toarna laptele "aromat" si se omogenizeaza bine.
Tofu se pune in blender si se mixeaza bine. Peste el se toarna amestecul de cioco si se mixeaza. Se toarna in forme, se decoreaza, se pune la frigider pt. cel putin 30 min. sa se raceasca.

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails