sâmbătă, 8 septembrie 2007

Donburi cu carne de pui si ou

(2 pers.)

2 castronele de orez fiert scazut
200g carne de pui ( 1 piept sau o pulpita)
1/4 ceapa (mai mica)
1/2 praz (si cu partea verde)
4 oua
verdeata

sos
250ml supa
3 linguri zahar
1 1/2 lingura vin alb
4 linguri sos de soia

Carnea se taie in bucati potrivite (nu prea mari), ceapa se taie "pestisori", prazul se taie rondele putin pe diagonala, ouale se bat, ingredientele de la sos se amesteca.

Pregatirea pt. servire se poate face in 2 variante:
- ori se pregateste pt. fiecare persoana in parte - in cazul acesta toate se impart in doua si se repeta operatia de pregatire de 2 ori;
- ori se face toata reteta o data si se trece finalul intr-un catron mai mare...
(Eu fac mereu a doua varianta.)


Sosul se toarna intr-o tigaie (nu f. mare), pe foc potrivit. Cand incepe sa clocoteasca se pun bucatile de carne si se lasa sa fiarba. Cand aceasta s-a patruns bine se adauga ceapa si prazul si peste se toarna ouale, printr-o miscare circulara.

Photobucket

Se lasa pana se fac ouale, dar nu foarte mult! Se "toarna"usor peste orezul cald.

Photobucket

Se presara putina verdeata...

Photobucket

(*) Ca o mica paranteza, in japoneza se numeste "donburi mama si copilul" - mama = gaina si copilul = oul

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails