(12 bucati)
280g faina
2 lingurite praf de copt (aprox. 8g)
1 ou
125ml ulei
200g tofu
150g zahar brun
2 lingurite scortisoara
1/2 lingurita sare
1 lingurita brandy sau esenta de migdale sau de rom
150g fructe uscate - taiate cubulete mici
100g amestec de "nuci" (fistic, alune, nuci...)
gem de caise (optional) - pt. uns dupa ce s-au copt
280g faina
2 lingurite praf de copt (aprox. 8g)
1 ou
125ml ulei
200g tofu
150g zahar brun
2 lingurite scortisoara
1/2 lingurita sare
1 lingurita brandy sau esenta de migdale sau de rom
150g fructe uscate - taiate cubulete mici
100g amestec de "nuci" (fistic, alune, nuci...)
gem de caise (optional) - pt. uns dupa ce s-au copt
Se cerne faina impreuna cu praful de copt.
Se mixeaza bine tofu impreuna cu oul, uleiul, zaharul, scortisoara, sarea si brandy. Se toarna acesta compozitie peste faina, se amesteca bine, se adauga fructele uscate, nucile si se omogenizeaza.
Se mixeaza bine tofu impreuna cu oul, uleiul, zaharul, scortisoara, sarea si brandy. Se toarna acesta compozitie peste faina, se amesteca bine, se adauga fructele uscate, nucile si se omogenizeaza.
Compozitia se toarna in forme de muffin, unse si date cu faina, si se coace la 180°C aprox. 30-40 min. (se incearca cu scobitoarea, fiindca timpul poate varia in functie de cuptor).
Dupa ce s-au copt se ung cu gem de caise sau se lasa simple.
4 comentarii:
Arata excelent !!! Te-am gasit prin blog-ul lui Totoro. Am vazut ca folosesti tofu, nu ar merge si altceva in loc? Un alt tip de branza...tofu nu-mi place nici un pic, iar cum retetele tale arata delicios de bine as vrea sa fac si eu cateva. Merci si spor la treaba ! Te pun pe lista mea, sper ca nu te deranjeaza.
Multumesc mult, Ginette!
La reteta de muffins cred ca ai putea folosi in loc de tofu o branza-crema moale sau branza dulce trecuta prin sita...
Da, cred ca ai dreptate, am sa folosesc Mascarpone. Imi place la nebunie blog-ul tau. Felicitari !!
Multumesc mult, Ginette!
Trimiteți un comentariu