vineri, 7 septembrie 2007

Pui marinat prajit

(2 pers.)

200g carne de pui
1 ardei

sos pentru marinat:
2 linguri vin alb
1 lingura zahar
1 lingura sos de soia
1/2 lingurita praf de ghimbir

"aluat"
1 albus
1 1/2 lingura amidon (cornstarch)
1 lingurita praf de ghimbir
2-3 frunze de ceapa verde tocate marunt

Se taie carnea in bucati cam de 3 cm si se marineaza pt. aprox. 30 min. in sos. Se scoate pe servet de hartie, se sterge de surplusul de sos.
Ardeiul se taie in patru sau dupa preferinta. Eu am incercat sa-i tai in "floare" si "frunza de artar", aproximativ...
Se bate albusul spuma, se adauga si restul ingredientelor si se amesteca usor.
Se incinge uleiul la aprox. 165-170 c pe foc mic-potrivit. Se dau bucatile de carne prin "aluat" si se pun cu lingura (ca sa fie bine "imbracate in aluat") in ulei. Se prajesc, intorcandu-le pe o parte si pe alta pana se rumenesc. Se scot pe servet de hartie sau pe gratar sa se scurga de ulei. Se prajesc putin si ardeii. Se scot si ei pe servet.
Se servesc toate calde stropite cu putina lamaie.

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails