Daca ati facut crema de zahar ars si v-a mai ramas un rest pe care nu mai aveti chef sa-l mancati il puteti transforma intr-un "tiramisu"... fara oua crude si fara branza mascarpone☺...
250g crema de zahar ars (si cu putin din siropul lasat la copt)
200g branza-crema - la temp. camerei sau bagata cateva secunde la microunde
100ml smantana dulce pt. frisca
1 lingura lichior de cafea (optional)
50g ciocolata amaruie rasa (optional)
aprox. 12 piscoturi Savoiardi
100 ml cafea tare
Piscoturile le-am trecut prin cafea si le-am asezat pe fundul unei forme patratoase.
Crema de zahar ars am mixat-o pana a devenit ca o crema. (1)
Branza crema am frecat-o putin sa devina si ea ca o crema. (2)
Smantana am batut-o frisca. (3)
Peste branza-crema am adaugat crema de zahar ars si-am mixat bine, am adaugat ciocolata rasa si lichiorul si-am amestecat, apoi frisca si-am amestecat usor de jos in sus.
Peste piscoturile din forma (4) am turnat crema, am nivelat (5) si-am pudrat cu cacao (cea care am folosit-o e putin mai inchisa la culoare decat cea obisnuita si din aceasta cauza se vede asa de neagra ).
250g crema de zahar ars (si cu putin din siropul lasat la copt)
200g branza-crema - la temp. camerei sau bagata cateva secunde la microunde
100ml smantana dulce pt. frisca
1 lingura lichior de cafea (optional)
50g ciocolata amaruie rasa (optional)
aprox. 12 piscoturi Savoiardi
100 ml cafea tare
Piscoturile le-am trecut prin cafea si le-am asezat pe fundul unei forme patratoase.
Crema de zahar ars am mixat-o pana a devenit ca o crema. (1)
Branza crema am frecat-o putin sa devina si ea ca o crema. (2)
Smantana am batut-o frisca. (3)
Peste branza-crema am adaugat crema de zahar ars si-am mixat bine, am adaugat ciocolata rasa si lichiorul si-am amestecat, apoi frisca si-am amestecat usor de jos in sus.
Peste piscoturile din forma (4) am turnat crema, am nivelat (5) si-am pudrat cu cacao (cea care am folosit-o e putin mai inchisa la culoare decat cea obisnuita si din aceasta cauza se vede asa de neagra ).
Am dat la frigider pt. vreo ora. Si o bucatica...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu