luni, 3 septembrie 2007

Creveti si tofu in sos chili

Photobucket

(2 pers.)

200g tofu
75g creveti curatati
1/4 ceapa tocata
1 lingurita usturoi pisat
1 lingurita ghimbir ras
2 fire de ceapa verde tocate
1 lingurita amidon dizolvata intr-o lingura de apa
1-2 linguri ulei de susan

sos chili
1/4 cana supa
1/4 cana ketchup sau piure/pasta de rosii
1 lingura zahar
1 lingura vin alb
1 lingurita sos chili
sare, piper

Tofu se infasoara in cateva servete de hartie sau pansamente, se pune intr-o sita si se lasa cam 20-30 min. la scurs. Se taie in bucati de aprox. 1.5cm.
Se amesteca ingredientele de la sosul chili pana se dizolva bine zaharul.

Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si ghimbirul, cam 1-2 min pana se simte aroma de ghimbir. Se adauga si crevetii si se caleste in continuare.

Photobucket

Se toarna si sosul chili, se lasa sa dea in 2-3 clocote, se adauga tofu taiat si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.

Photobucket

Se toarna amidonul dizolvat,

Photobucket

se amesteca si se inchide focul.
Se trece pe farfurie, se presara ceapa verde si... se serveste!

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails