(2 pers.)
200g tofu
75g creveti curatati
1/4 ceapa tocata
1 lingurita usturoi pisat
1 lingurita ghimbir ras
2 fire de ceapa verde tocate
1 lingurita amidon dizolvata intr-o lingura de apa
1-2 linguri ulei de susan
sos chili
1/4 cana supa
1/4 cana ketchup sau piure/pasta de rosii
1 lingura zahar
1 lingura vin alb
1 lingurita sos chili
sare, piper
Tofu se infasoara in cateva servete de hartie sau pansamente, se pune intr-o sita si se lasa cam 20-30 min. la scurs. Se taie in bucati de aprox. 1.5cm.
Se amesteca ingredientele de la sosul chili pana se dizolva bine zaharul.
Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si ghimbirul, cam 1-2 min pana se simte aroma de ghimbir. Se adauga si crevetii si se caleste in continuare.
200g tofu
75g creveti curatati
1/4 ceapa tocata
1 lingurita usturoi pisat
1 lingurita ghimbir ras
2 fire de ceapa verde tocate
1 lingurita amidon dizolvata intr-o lingura de apa
1-2 linguri ulei de susan
sos chili
1/4 cana supa
1/4 cana ketchup sau piure/pasta de rosii
1 lingura zahar
1 lingura vin alb
1 lingurita sos chili
sare, piper
Tofu se infasoara in cateva servete de hartie sau pansamente, se pune intr-o sita si se lasa cam 20-30 min. la scurs. Se taie in bucati de aprox. 1.5cm.
Se amesteca ingredientele de la sosul chili pana se dizolva bine zaharul.
Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si ghimbirul, cam 1-2 min pana se simte aroma de ghimbir. Se adauga si crevetii si se caleste in continuare.
Se toarna si sosul chili, se lasa sa dea in 2-3 clocote, se adauga tofu taiat si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.
Se toarna amidonul dizolvat,
se amesteca si se inchide focul.
Se trece pe farfurie, se presara ceapa verde si... se serveste!
Se trece pe farfurie, se presara ceapa verde si... se serveste!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu