joi, 6 septembrie 2007

Cartofi dulci

Nu este o reteta japoneza, dar este atat de indragita de japonezi incat a devenit intr-un fel "japoneza".

(18 bucati)
600g cartofi dulci (sweet potato)
60g unt
80-100g zahar
2 galbenusuri
4 linguri smantana
esenta de vanilie

pt. uns: 1 galbenus amestecat cu 1 lingura apa

Cartofii se curata, se taie cuburi mari si se pun in apa pt. 10 min. Se scurg si se pun in alta apa la fiert.
Cand sunt gata se scurg bine si se piseaza -inca fierbinti- impreuna cu zaharul si untul.
Cele 2 galbenusuri se freaca bine, se adauga smantana si vanilia si totul se amesteca cu cartofii.
Se fac "cartofi" care se aseaza in tava tapetata, se ung cu amestecul de galbenus cu apa si se coc in cuptorul cald pt. 20-30 min.

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails