joi, 6 septembrie 2007

Curry cu carne de porc

200g carne de porc
4 cartofi (aprox. 200g)
1 ceapa
1 morcov
400 ml supa (sau apa + cub supa)
3 lingurite curry (*)
1-2 linguri ulei
sare
1 lingura sos chilli (optional)

Se da supa in clocot.
Se taie carnea si legumele in bucati potrivite.
Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, se adauga legumele si se mai caleste putin. Se adauga supa.

Photobucket

Cand incepe sa dea in clocot, se adauga praful de curry si sosul chilli.

Photobucket

Se lasa sa fiarba acoperit cam 30 minute, pana carnea este frageda. Se potriveste de sare, se amestaca usor, sa nu se sfarame cartofii, si se mai lasa aproximativ 5-10 minute, fara capac, ca sa mai scada zeama.

Photobucket

Se serveste cu orez fiert scazut sau paine (dupa preferinta, nu zic paine naan ca sa nu arunce cineva cu oua dupa mine!... Dar daca aveti naan, atunci e perfect!)

(*) cantitatea de curry scade sau creste dupa preferintele ficaruia.
Daca mancarea iese prea picanta sau vreti sa o faceti mai "delicata", in momentul servirii adaugati cateva linguri de iaurt sau frisca lichida.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails