(fara ulei☺)
140g faina (eu am folosit faina de orez)
40g cacao
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
4 banane mici (250g - fara coaja ☺)
150g tofu
50g miere (*)
100ml lapte de soia
Se da drumul cuptorului sa se incazeasca la 180°C.
Primele 4 ingrediente se cern impreuna.
Restul, exceptand 1/2 din cantitatea de banane, se mixeaza bine, se toarna peste amestecul cu cacao si se omogenizeaza.
140g faina (eu am folosit faina de orez)
40g cacao
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
4 banane mici (250g - fara coaja ☺)
150g tofu
50g miere (*)
100ml lapte de soia
Se da drumul cuptorului sa se incazeasca la 180°C.
Primele 4 ingrediente se cern impreuna.
Restul, exceptand 1/2 din cantitatea de banane, se mixeaza bine, se toarna peste amestecul cu cacao si se omogenizeaza.
Bananele ramase se taie cubulete si se adauga si ele in compozitie. Se toarna intr-o forma de chec mai marisoara (tapetata)
si se coace in cuptorul cald pt. aprox. 40-50 min. sau pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata.
Cand e gata se scoate pe un gratar si se lasa pana se raceste bine dupa care se poate taia.
Cand e gata se scoate pe un gratar si se lasa pana se raceste bine dupa care se poate taia.
Este un chec putin crocant la exterior si cremos in interior.
(*) Zilele trecute am gasit miere de castane si am si "testat-o" - are o aroma deosebita!
(*) Zilele trecute am gasit miere de castane si am si "testat-o" - are o aroma deosebita!
2 comentarii:
Buna Cristina !
Ce fel de tofu ai folosit la chec , silken sau normal ?
Buna Cerasela!
Am folosit silken la chec ;)
Merci mult!
Week-end placut!
Trimiteți un comentariu