4 pesti macrou (mackerel)
100 ml apa
100 ml vin alb
1 lingurita praf ghimbir
3 linguri zahar
80g miso
Pestele se curata si se spala bine. Se pune pe un gratar sau intr-o sita si se toarna apa clocotita peste el ca sa mai iasa din miros si sa se "stranga" putin carnea (asta previne si "faramarea" lui la fiert). Fiecare macrou se taie in 3-4 rondele. Se aseaza in oala cu partea taiata in sus. Se adauga apa si vinul; se lasa pe foc tare pana incepe sa dea in clocot. Se face focul mic-potrivit si se lasa sa fiarba pana se face pestele - cam 10 minute. Se scoate putin din "supa" intr-un castronel si se dizolva in ea zaharul si miso; se toarna apoi peste macroul din oala si se mai lasa sa fiarba acoperit pe foc mic, inca 5-7 minute.
Se scoate pestele pe farfurie, se toarna si putin sos peste el...
100 ml apa
100 ml vin alb
1 lingurita praf ghimbir
3 linguri zahar
80g miso
Pestele se curata si se spala bine. Se pune pe un gratar sau intr-o sita si se toarna apa clocotita peste el ca sa mai iasa din miros si sa se "stranga" putin carnea (asta previne si "faramarea" lui la fiert). Fiecare macrou se taie in 3-4 rondele. Se aseaza in oala cu partea taiata in sus. Se adauga apa si vinul; se lasa pe foc tare pana incepe sa dea in clocot. Se face focul mic-potrivit si se lasa sa fiarba pana se face pestele - cam 10 minute. Se scoate putin din "supa" intr-un castronel si se dizolva in ea zaharul si miso; se toarna apoi peste macroul din oala si se mai lasa sa fiarba acoperit pe foc mic, inca 5-7 minute.
Se scoate pestele pe farfurie, se toarna si putin sos peste el...
4 comentarii:
uffff, de unde sa iau eu miso? se poate inlocui cu ceva? ce fel de condiment e, dulce, iute...in ce categorie s-ar afla?:P Reteta e numai buna de facut, imi place cum ti-a iesit.
Miso este o pasta din soia fermentata... este sarata la gust. Am inteles ca s-ar gasi si in Romania la unele magazine naturiste online ;)
Multumesc Cristina :*
Cu placere, Strumfita! :)
Trimiteți un comentariu