sâmbătă, 8 septembrie 2007

Pui prajit marinat

(2 pers.)

1 piept de pui
sare, piper
faina
ulei

sos pt. marinat
100ml supa
100ml otet
1 1/2 linguri zahar
1 1/2 linguri vin alb
2 linguri sos de soia
un praf de ardei iute sau piper cayenne
1/2 praz
1/4 ceapa mica
1 feliuta lamaie

Prazul se taie in bucati cam de 3 cm lungime si se caleste putin. Se scoate deoparte.
Ingredientele sosului - in afara de ceapa, praz si lamaie - se amesteca si se pun pe foc. Cand incepe sa clocoteasca se adauga ceapa, prazul si lamaia si se inchide focul. Se toarna intr-un castron adancut.

Photobucket

Pieptul de pui se taie in bucati potrivite, se presara putina sare si piper, apoi se da prin faina (merge repede daca se pune putina faina intr-o punga, se pun bucatile de carne, se strange punga si apoi se "agita" putin) si se prajeste pana se rumeneste frumos. Se scoate, se trece in sos

Photobucket

si se lasa la marinat pt. 6 ore.

Photobucket

2 comentarii:

Bucataria mea-Paula spunea...

cred ca e super delicioasa reteta asta!!
multumim ptr retetele japoneze pe care ni le impartasesti,eu sunt o fana a Japoniei in tot ce consta ea!!:):*

CristinaK spunea...

Cu placerea, Paula! Incerc cat pot de mult sa aduc Japonia cat se poate de aproape pentru cei care sunt departe de ea!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails