(2 pers.)
150g creveti - curatati
1/2 lingura ulei
1 lingura usturoi pisat / tocat marunt
2 linguri vin alb
1 lingura ketchup sau piure de rosii
2 linguri unt (20-25g)
1 lingurita plina cu praf de curry
1 lingurita instant pt. supa
200ml lapte fierbinte
50g ciuperci
2 lingurite amidon (*)
2 lingurita apa
sare, piper
garam masala (optional)
Pe foc iute se calesc crevetii, se adauga usturoiul, vinul si kechup-ul, se pune capacul, se face focul putin mai mic si se lasa sa fiarba cam 2 min. Se scot crevetii (fara sos), iar sosul se toarna peste lapte. In aceeasi tigaie se topeste untul,
150g creveti - curatati
1/2 lingura ulei
1 lingura usturoi pisat / tocat marunt
2 linguri vin alb
1 lingura ketchup sau piure de rosii
2 linguri unt (20-25g)
1 lingurita plina cu praf de curry
1 lingurita instant pt. supa
200ml lapte fierbinte
50g ciuperci
2 lingurite amidon (*)
2 lingurita apa
sare, piper
garam masala (optional)
Pe foc iute se calesc crevetii, se adauga usturoiul, vinul si kechup-ul, se pune capacul, se face focul putin mai mic si se lasa sa fiarba cam 2 min. Se scot crevetii (fara sos), iar sosul se toarna peste lapte. In aceeasi tigaie se topeste untul,
se calesc ciupercile, se adauga praful de curry si cel pt. supa si laptele amestecat cu sosul ramas de la creveti si se da in cateva clocote.
Se dizolva amidonul in apa. Se readuc crevetii in cratita,
se dau intr-un clocot, se da cratita deoparte si se toarna amidonul dizolvat, se pune din nou pe foc si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote, amestecand, ca sa se lege putin sosul. Se adauga sare si piper dupa gust. Se inchide focul si se presara putin praf de garam masala pt. aroma.
2 comentarii:
buna ! am sa incerc si eu reteta ,,pare yami!
... este, este ;) ... poti incerca si varianta cu somon (in loc de creveti), care-i la fel de deliciosa :)
Merci mult, Ana!
Trimiteți un comentariu