duminică, 2 septembrie 2007

Niku-Jaga

150-200g carne de vita
4 cartofi mici
1/2 ceapa
1 morcov mic
cateva boabe de mazare sau pastai fierte (eu am avut cateva boabe de soia verde)

400ml supa sau apa fierbinte
70ml vin alb
3 linguri zahar
2 1/2 linguri sos de soia
un praf de ghimbir (optional)

Am taiat carnea si legumele in bucati potrivite, intr-o lingura de ulei am calit putin carnea pana si-a schimbat culoarea, am adaugat si legumele si am mai calit putin...

Photobucket

am turnat supa fierbinte si-am lasat sa dea in cateva clocote, adunand intre timp si spuma. Am amestecat vinul, sosul de soia, ghimbirul si zaharul pana cand acesta din urma s-a dizolvat complet. Am turnat acest amestec in oala peste celelalte.

Photobucket

Am lasat sa fiarba pana zeama a scazut mai mult de jumatate, aprox. 30 min. si... gata ... Am decorat cu boabele de soia verde.

Photobucket

2 comentarii:

Anonim spunea...

Am facut si eu Niku-Jaga de o suta de ori!un singur cuvant: DELICIOS<3
Ajunsesem sa fac aproape in fiecare zi,nu ma puteam opri din mancat.si cu orez:x

CristinaK spunea...

Iti multumesc mult, Butterfly! Inseamna ca iti place gustul bucatarie japoneze ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails